Uitreiking Kolonel Antoni Waardering

Op 6 december 2013 vierde het Regiment Limburgse Jagers de jaarlijkse "Phaff-dag". Dit jaar herdacht het Regiment het feit dat haar oudste stamonderdeel, het Regiment van Phaff, op 23 november 1813 werd opgericht. Ook haar eerste wapenfeit, het Beleg van Breda dat in datzelfde jaar (19-23 december) plaatsvond, werd herdacht door het aanbieden van een plaquette aan de stad Breda.

De "Phaff-dag" werd gevierd in de Koninklijke Militaire Academie in het Kasteel te Breda. Er werden enkele lezingen verzorgd, waaronder een verhaal over de vuurdoop van het Regiment van Phaff in het beleg van Breda door één van onze leden.

Wij waren bijzonder verrast toen wij uit handen van de regimentscommandant en commandant 42 BLJ de Kolonel Antoni Waardering mochten ontvangen. Deze werd aan onze vereniging toegekend voor het onderzoek dat wij hebben gedaan naar het Regiment van Phaff en het Bataljon Infanterie van Linie nr. 2, en onze uitbeelding van deze eenheid. Deze blijk van waardering betekent een erkenning door- en verbondenheid met het Regiment Limburgse Jagers.
          Bekijk hier het item op BredaNieuws:

         
De Kolonel Antoni Waardering

  Uitreiking door de regimentscommandant lt.Kol Jansen

 
Gereed voor het onthullen van de plaquette

Foto: Paul Noordover
 
    De plaquette; de QR-code rechtsonder is een link naar onze website.